Wie zijn wij


Wij geloven dat techniek kwaliteit van leven kan verbeteren
Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) hebben wij speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. Het MIS richt zich bij het ophalen van waardevolle (persoonlijke) herinneringen. Dit wordt ook wel reminiscentie genoemd. Met het ophalen van waardevolle en plezierige herinneringen wordt de eigenwaarde ondersteund.

Het idee van het Magisch Interactief Schilderij is ontstaan vanuit een studie. Het doel van het project was de zintuigen te prikkelen van de (dwalende) mensen met dementie. Gedurende het project kwamen wij, de oprichters Ruurd Bell, Laurean Serné en Mike Oudshoorn (klik hier), voor het eerst echt in aanraking met mensen met dementie. Wij ondervonden zelf dat rustgevende en herkenbare beeld- en geluidsmateriaal een positief effect kan hebben bij deze mensen. Daarom zijn wij na onze studie met dit project doorgegaan!

” Het MIS helpt mensen met dementie hun verhaal te vertellen. Dit past bij de visie op dementiezorg van Amsta: we leggen de nadruk op de mens en zijn mogelijkheden in plaats van op de ziekte. ” 

Lia Edel Locatiemanager Amsta

Samenwerking
Tijdens de ontwikkeling van het Magisch Interactief Schilderij (MIS) werken wij samen met onze zorglocaties. Hierdoor sluit ons product steeds beter aan bij de mensen met dementie. Wij staan met het MIS in zowel Nederland als in België! U kunt het MIS tegenkomen bij de volgende zorglocaties.