Video eerste plaatsing MIS

Magisch Interactief Schilderij (MIS) voor ouderen met dementie!

In deze video is onder andere te zien hoe een bewoner met dementie reageert op zijn persoonlijke profiel. Het persoonlijk profiel wat voor hem is samengesteld bestaat uit foto’s van zijn oude woonplaats, zijn interesses en zijn favoriete muziek en video’s. Middels het persoonlijk profiel hebben we de bewoner beter leren kennen. Het MIS is daarom een goed hulpmiddel voor persoonlijk contact en zorgt voor gesprekken met elkaar.

Lia Edel, locatiemanager van Amsta Jan Bonga zegt het volgende over het MIS:
Het MIS helpt mensen met dementie hun verhaal te vertellen. Dit past bij de visie op dementiezorg van Amsta: we leggen de nadruk op de mens en zijn mogelijkheden in plaats van de ziekte.

Anja Meijer, activiteitenbegeleidster van Amsta Jan Bonga zegt het volgende over het MIS:
Bewoners reageren heel enthousiast op het MIS, de één wel beter als de ander. Bijvoorbeeld een bewoner vraagt uit zichzelf of ik hem aan wil zetten zodat hij zijn familie kan zien. Gisteren naar de fragmenten gekeken van het voetbal uit 1974, bewoners wisten zowat het hele elftal nog op te noemen. Komen veel herinneringen los.

Het filmpje begint met Laurean Serne (mede-ontwikkelaar) die in gesprek is met een bewoner van Amsta-Jan Bonga. Verder worden de resultaten van het praktijkonderzoek toegelicht door de locatiemanager en activiteiten begeleidster en gepresenteerd aan familieleden en het bestuur van Amsta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *