De kwaliteit van leven bij ouderen met dementie te verbeteren

Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) is een leuke installatie welke (persoonlijke) afbeeldingen, muziek en video’s bewaart en afspeelt. Het MIS zit boordevol leuke spelletjes, herkenbare muziek en uitdagende foto’s.

De content kan eenvoudig worden afgespeeld door het bedieningspaneel. Hiernaast ziet u een onderstaande afbeelding van het bedieningspaneel. De bediening bestaat uit knoppen die u navigeren naar het gewenste beeld en geluid. Hier onder wordt beschreven wat elke knop doet.

1. Bewoners

Voor het persoonlijk contact heeft het Magisch Interactief Schilderij (MIS) de mogelijkheid om van elke bewoner een persoonlijk profiel te bewaren en af te spelen! Zo’n persoonlijk profiel verteld het levensverhaal van de bewoner en bestaat uit; profielvideo, familiefoto’s, favoriete muziek, video’s en berichten.

Wilt u ook een persoonlijk profiel aanmaken voor uw dierbare? Dit kunt u doen door online het invulformulier in te vullen op http://www.interactiefschilderij.nl/persoonlijk-profiel-aanmaken/

2. Muziek

Uit onderzoek blijkt dat muziektherapie voor mensen met de ziekte van Alzheimer effectief is in het verbeteren van sociale vaardigheden en de emotionele toestand, en in het verminderen van gedragsproblemen.

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. In verschillende zorgcentra hebben medewerkers gemerkt dat bewoners volledig op kunnen gaan in muziek en het zingen van liedjes van welke zij vroeger luisterden.

3. Video’s

Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) kan video materiaal van vroeger afspelen. Ons video aanbod is door de jaren heen steeds scherper en beter afgestemd op de doelgroep. Dit mede door de samenwerking met de vele zorgcentra’s en hun bewoners.

Denk hierbij aan Polygoonjournaals, nostalgische TV series, oude sportmomenten etc.

4. Activiteiten

Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) heeft leuke Activiteiten voor de groep of individueel. De activiteiten bestaan onder andere uit het volgende; meezingnummers, luisterboeken, snoezelen, beweging en fietstochten.

5. Thema’s

Voor de speciale feestdagen zoals Kerst, Sinterklaas, Pasen, Koningsdag en meer, zijn thema’s aangemaakt. Deze thema’s verschijnen automatisch op de feestdag zelf en kunnen ook handmatig opgeroepen worden.

Daarnaast zijn er andere leuke thema’s, zoals van de omgeving, seizoen, bekende bezienswaardigheden.

6. Spelletjes

Ouderen met dementie kunnen moeilijkheden hebben met hun taalgebruik. Spreekwoorden zijn vertrouwd en liggen vaak nog diep opgeslagen in het geheugen. Middels het spreekwoordenspel worden oude gezegdes weer naar boven gehaald. Kortom een erg leuke spelletjes om met de bewoners te doen.
” De appel valt niet ver van ….. “

7. Zorghuis

Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) heeft ook een (algemeen) profiel voor het Zorghuis ontwikkeld. Het (algemeen) profiel bestaat uit specifieke content van het desbetreffende zorgcentrum, zoals; beeldmateriaal uit de omgeving, gezichtenboek van het verzorgend personeel, verjaardagen bewoners.

Daarnaast kunnen foto’s en/of video’s die gemaakt zijn tijdens bijzondere evenementen. Hier worden opgeslagen en gemakkelijk terug worden gekeken.

8. Dagritme

Bij inactiviteit van het MIS wordt automatisch teruggeschakeld naar het dagritme. Het dagritme is een dagprogramma, dat gedurende dag rustgevende beeldmateriaal afspeelt. Speciaal voor mensen met dementie en hun verzorgende omgeving.

Heeft u leuke ideeën of aanvullingen op ons aanbod?
Stuur een Whatsapp bericht naar +31612455448 of mail naar info@interactiefschilderij.nl.