Magisch Interactief Schilderij


Speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie

Mensen die leven met dementie hebben enorme baat bij het ophalen van positieve herinneringen. Dat werkt heilzaam bij depressie, het vergemakkelijkt sociaal contact en stimuleert een positief zelfbeeld. Zelfs in een ver gevorderd stadium van geheugenverlies kunnen liedjes van vroeger en vertrouwd beeldmateriaal heel veel losmaken. Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) is een installatie die hierop inspeelt.

” Mijn tante geniet van de foto’s, en wij met haar. Bij elke foto komen de verhalen van vroeger naar boven. Van de familieleden en de plekken op die foto, inclusief details die zelfs wij niet kenden. Ik wens elke dementerende een dergelijk Magisch Interactief Schilderij toe! ” 

Yvonne van der Polmantelzorger

Door de goede samenwerking met onze zorglocaties is ons aanbod steeds beter geworden. Het aanbod bestaat uit beeld en geluid, die zijn afgestemd op de mensen met dementie. Dit aanbod hebben wij verdeeld in de volgende functionaliteiten:

Bewoners
Herinneringen ophalen met persoonlijke profielen

Muziek
Herkenbare muziek van vroeger

Video
Nostalgisch en rustgevend beeldmateriaal

Activiteiten
Beweging stimuleren, leuke groepsactiviteiten

Thema
Feestdagen en seizoensthema’s

Spelletjes
Geheugen stimuleren, spreekwoordenspel, etc.

Zorghuis
Omgeving, wandel- en fietstochten van de omgeving

Dagritme
Dagprogramma voor het ritme van de dag

Deze functionaliteiten kunt u eenvoudig oproepen door de bediening van het MIS. De bediening zit aan de linkerkant van het MIS (het kleine scherm).  Als u meer wilt weten over de functionaliteiten en de bediening Klik hier.

 

Het Magisch Interactief Schilderij (MIS) wordt aan de muur opgehangen, maar is ook verkrijgbaar op verrijdbare kar. Voor meer informatie over deze mogelijkheden Klik hier.